چند نکته در باره راه هایی که با آن میتوانیم از نگرانی های خود کم کنیم !؟

23 تیر 1402 - خواندن 11 دقیقه - 619 بازدید



 در یک زمان ، تنها با یکی از ترس های خود آغاز کنید و گامهای کوچکی را برای مقابله با آنچه از آن می ترسید ، بردارید . اغلب اگر مسئله ای که از آن می ترسیم را به بخشهای کوچکتر تقسیم کنیم ، باعث خستگی کمتر ما می شود . هرگاه بر ترس یا اضطراب غلبه کردید ، اصلا مهم نیست که عمق ترس در وجود ما چقدر است ، مهم این است که شما پیروز شده اید . با هر پیروزی ، ترس، اندکی عقب نشینی میکند . راه هایی وجود دارد که میتوانید با توجه به آنها بر ترس های خود غلبه کنید . 

1_ ترس های خود را مشخص کنید :

گام برای غلبه بر ترس ها ، شناسایی آنهاست. شما از چه چیزی می ترسید ؟ چرا از آن وحشت دارید ؟ با ترس های خود روبرو شوید ، آنها را لیست کنید تا بهتر بتوانید با ترس مبارزه کنید . 

2_ ترس هایتان را ارزیابی کنید : 

با شجاعت و متانت به سمت ترس های خود بروید . سعی کنید که اگر با آنها مواجه شوید ، چه روی خواهد داد ؟ بدترین اتفاقی که ممکن است بیافتد چیست ؟ بنویسید که چرا فکر می کنید شکست خواهید خورد و اگر واقعا شکست بخورید چه روی می دهد ؟ اغلب ذهن ما مسائل را بدتر از آنچه واقعا هست ، جلوه می دهد . برخی اوقات به جای زندگی با رویاهایمان ، با ترس هایمان زندگی کنیم . 

3_ ترس ها یتان را دوباره معنا کنید : 

حال که دانستید از چه چیزی و چرا می ترسید ،شروع کنید به خلق پیامهای مثبت و آنها را جایگزین ترس هایتان کنید . بکوشید از جنبه های منفی فاصله گرفته و افکار مثبت را در آغوش بگیرید ، این کار در تقویت شجاعت شما بسیار موثر است . ترس ، نکات خوبی دارد و به شما در مقابل خطرات آگاهی می دهد . ترس را در آغوش بگیرید و از اثرات منفی آن رها شوید .

4_ ترس های خود را ناتوان کنید : وقتی ترس همراه ما بماند ، اغلب برایمان بزرگ جلوه می کند به اتفاقات گذشته اجازه ندهید که بر زمان حال شما تاثیر بگذارد. آن مربوط به گذشته بوده ، در حالی که اکنون زمان حال است . 

5 _ شجاعت به معنای نبود ترس نیست :

شجاعت ، به معنای مقاومت در مقابل ترس است نه به معنای نبود ترس! اغلب وقتی با ترس های خود مواجه میشویم ، آنها قدرت شان را در مقابل ما از دست می دهند . ترس از انجام کاری یا بودن در جایی ، امری طبیعی است و نباید به آن اجازه دهیم که ما را در از انجام آن کار یا بودن در محلی خاص ، باز دارد . ترس ، قدرت تصمیم گیریمان را کم می کند ، کارایی مان را پایین می آورد و زندگی و ارتباطاتمان را سرد میکند . اثرات آن نه فقط در کیفیت زندگی ما بلکه بر سلامت جسمی و روحی ما نیز تاثیر خواهد گذاشت : 

منبع buzzle : " الهه عیوض زاده روانشناس ؛ مجله نسل 3 جام جم آبان 1389 شماره 207 " من از هیچ چیز نمی ترسم ! چند نکته در باره راه هایی که با آن میتوانیم از نگرانی های خود کم کنیم :

ترس ها و نگرانی ها ، همواره جزئی از زندگی ما هستند . این نگرانی ها در هر سن و سال ، بسته به موقعیت هر کس متفاوت است . البته شجاعت جوانان هم نسبت به دیگران بیشتر است . ما جوانان اغلب اوقات می کوشیم از افکار نگران کننده خلاصی یابیم اما چندان در این کار موفق نیستیم . نگران بودن در فردای ما تاثیر نمی گذارد ، فقط شادی امروز را از ما میگیرد . البته بیشتر ما این را می دانیم اما مشکل این جاست که از افکار نگران کننده خود ، نمیتوانم خلاص شویم . البته نگرانی در حد اندک، طبیعی و قابل قبول است و به ما کمک میکند که راه حل مشکل را بیابیم ، اما نگرانی بیش از اندازه ، فقط میتواند باعث عصبی شدن ما شود و آرامش روحی ما را برهم بزند و این موضوع موجب می شود تا توانایی خود را برای حل مشکلات از دست داده و در دام افسردگی بیفتیم . برای جلوگیری از این موضوع، مهم است که جلوی نگرانی های خود را بگیریم . البته همانطور که گفته شد ، نگرانی خوب است اما تا آنجائی که باعث شود به دنبال حل مشکلات باشید . تفکر مثبت و خوشبینی هم در این میان کمک موثری به شما میکند .

چگونه از نگرانی هایمان در زندگی بکاهیم :؟


روزانه مسائل مختلفی وجود دارند که ما را نگران می کنند . اگرچه اقدام کردن در جهت حل این مشکلات بسیار ضروری است ، اما فکر نکردن به موضوع یا نگرانی بیش از اندازه ، هیچکدام کارساز نیستند . اولین گام در حل یک مشکل ، پذیرش آن مسئله است . خیلی از جوانان مشکلات خود را انکار می کنند . اما در خلوت خود ، آنها را قبول دارند . افکار نگران کننده همواره در ذهن وجود دارد پس رویارویی شجاعانه با مشکلات ، توصیه می شود . همه ی روزها مثل هم نیستند ، اگر اکنون با مشکلی مواجه شده اید ، مطمئنا در آینده ای نزدیک ، روزهای شاد را هم تجربه خواهید کرد . فقط کمی صبور باشید و سعی کنید راه حل های درست را بیابید . خیلی از افراد ، بیشتر زندگی خود را با نگرانی سپری می کنند .بعضی افراد گذشته خود را به حال ربط می دهند و با این کار آینده شان را نیز از بین میبرند. به منظور جلوگیری از این موضوع ما باید ریشه و دلیل نگرانی خود را یافته و سعی کنیم این دلیل را از بین ببریم . اگر به سمت مشکلات خود ، به طور استراتژیک گام بردارید و بکوشید راه حل بیابید ، دیگر زمانی برای نگرانی نخواهید داشت و به شادی خواهید رسید .

نگرانی های مالی :

بهترین راه برای جلوگیری از نگرانی های مالی این است که همیشه مقداری درآمد داشته باشیم . بهترین روش ، بدست آوردن یک شغل یا آغاز تجارتی است که درآمد ماهانه مداومی را برای شما به ارمغان بیاورد . وقتی هر ماه مقدار پول مطمئنی را بدست آوردی ، احساس خوبی به شما دست می دهد . اگر فکر می کنید که گرانی بیداد میکند میتوانید چیزهای غیر ضروری را نخرید . یاد بگیرید که بین نیازها و خواسته های خود تفاوت قائل شوید . به یاد داشته باشید آنچه را که می خواهید ، لازم نیست همین الآن به دست بیاورید . یک کیف مارک دار گران قیمت ، هیچ تفاوت زیادی در زندگی شما ایجاد نمی کند . در حقیقت یک ریالی که پس انداز می کنید، همانند یک ریالی است که به دست آورده اید . پس ضمن خرج عاقلانه ، مقداری از درآمد خود را پس انداز کنید یا در جائی سرمایه گذاری کنید که به شما درآمدی اضافه کند . شاد بودن را یاد بگیرید بدون اینکه نیاز به پول خرج کردن داشته باشید . به این طریق شما قادر خواهید بود از زمان حال لذت برده و آینده خود را تضمین کنید . همین امنیت موجب می شود که از نگرانی خلاص شوید .برخی افراد مرتب ثروت خود را با دیگران مقایسه می کنند و همین موضوع باعث نگرانی آنها می شود . هر آنچه شادی واقعی را برای انسانها ایجاد میکند و رایگان است ؛ عشق ، مراقبت ، شادی و رضایت... نگرانی از فکر مردم :

 خیلی از جوانان از اینکه دیگران در موردشان چه فکری می کنند ، نگران هستند . برای خلاصی از این نگرانی ، باید دیگران را هم ببینید . در واقع از دیدی دیگر به موضوع نگاه کنید و از خود رها شوید .زندگی بسیار زیباست، چیزهای زیادی برای آموختن و تجربه کردن وجود دارد . به یاد داشته باشید که دیگران به جای فکر کردن به شما ، کارهای خیلی بهتری برای انجام دادن در زندگی دارند . پس ابتدا باید از چارچوب فکری خود خارج شوید و تصور نکنید که همه در حال فکر کردن به شما هستند . اگر شما مطمئن هستید که کسی در مورد شما مرتب فکر میکند ، به جای اینکه نگران باشید ، با او صحبت کنید . هیچ مشکلی در این دنیا وجود ندارد که با یک بحث حساب شده قابل حل نباشد . اگر فکر می کنید که اشتباه کرده اند یا خطاهایی دارید ، بکوشید آنها را با یادگیری از محیط اطراف و دیگران رفع کنید . برخی افراد به دلیل مشکلات درونی ، مدام در مورد دیگران فکر می کنند . یاد بگیرید که شاد باشید . با آنچه دارید راضی باشید و اگر بیشتر می خواهید ، بیشتر تلاش کنید . در زندگی تصمیم بگیرید و منتظر نتیجه باشید . در مورد دیگران نگران نباشید . به هر حال هر کسی راجع به هر یک از رفتار شما نظری دارد . شما نباید به آنها اهمیت بدهید ! 

نگرانی در مورد سلامت : 

ذهن و جسم سالم از نیازهای اساسی شماست . پس مراقب خود باشید . نگرانی بیش از حد در مورد سلامت فقط ضربه زدن به سلامت تان می شود . اگر از چاقی خود ناراحت هستید رژیم بگیرید و ورزش کنید . بعضی افراد در مورد بیماری خطرناکی که دارند نگرانند ، در حالی که نگرانی در مورد مرگ ، فقط زندگی شما را کوتاه تر میکند . نگرانی در مورد بیماری فقط زندگی را از شما دور میکند ، نه بیماری را ! پس فقط فکر کنید که بقیه زندگی خود را چگونه بگذرانید . زندگی کوتاه تر از آن است که با نگرانی بخواهید آن را خراب کنید ، پس در هر لحظه زندگی کنید . هر روز را طوری بگذرانید که گویا آخرین روزتان است و از مرگ نترسید . مثبت بیندیشید و با بیماری خود مبارزه کنید .

مدام به خود انگیزه بدهید . این کارها ، بیماری را از شما دور می کنند . بدانید که مشکلات مثل آدمها زیادند . اگر از آنها مراقبت کنید و به آنها پر و بال بدهید بزرگتر میشوند .! در مقابل ترسهایتان باید شجاع باشید . شجاعت به عنوان کیفیتی از ذهن یا روح معنا می شود که شخص را در رویارویی با مشکلات ، خطرات و دردها توانمند ساخته و ترس را از وجودش می زداید . ترس در شکل مثبت خود می تواند مفید باشد و به ما بیاموزد که آگاه و هوشیار باشیم و از خطرات دوری کنیم ، اما در جنبه منفی ، می تواند ما را فلج کند و کیفیت زندگیمان را پایین آورده و شادی را از ما دور کند .

 




ترس و نگرانی