ایمنی مواد غذایی با CODEX

9 اردیبهشت 1403 - خواندن 3 دقیقه - 29 بازدید

درباره Codex Alimentarius

C O D E X A L I M E N T A R I U S درباره غذای ایمن و خوب برای همه - همه جا است.

تجارت بین المللی مواد غذایی هزاران سال است که وجود داشته است، اما تا همین چندی پیش غذا عمدتا به صورت محلی تولید، فروخته و مصرف می شد. در طول قرن گذشته، مقدار مواد غذایی که در سطح بین المللی مبادله می شود، به طور تصاعدی رشد کرده است، و مقدار و تنوع غذایی که قبلا هرگز امکان پذیر نبود، امروزه به سراسر جهان سفر می کند.


استانداردهای بین المللی غذا

استانداردهای بین المللی غذا، دستورالعمل ها و آیین نامه های عملی C O D E X A L I M E N T A R I U S به ایمنی، کیفیت و عادلانه بودن این تجارت بین المللی مواد غذایی کمک می کند. مصرف کنندگان می توانند به ایمنی و کیفیت محصولات غذایی که خریداری می کنند و واردکنندگان می توانند اطمینان داشته باشند که غذایی که سفارش داده اند مطابق با مشخصات آنها خواهد بود.

حفاظت از سلامت مصرف کننده

نگرانی های عمومی در مورد مسائل ایمنی مواد غذایی اغلب Codex را در مرکز بحث های جهانی قرار می دهد. داروهای دامپزشکی، آفت کش ها، افزودنی های غذایی و آلاینده ها از جمله مواردی است که در جلسات Codex مطرح شده است. استانداردهای Codex بر اساس علم صحیح ارائه شده توسط نهادهای مستقل ارزیابی خطر بین المللی یا مشاوره های موقت سازماندهی شده توسط FAO و WHO است.

استانداردهای Codex در حالی که توصیه هایی برای اعمال داوطلبانه توسط اعضا هستند، در بسیاری از موارد به عنوان مبنایی برای قوانین ملی عمل می کنند.

رفع موانع تجارت

اشاره به استانداردهای ایمنی مواد غذاییCodex در موافقتنامه سازمان تجارت جهانی در مورد اقدامات بهداشتی و گیاهی (SPS) به این معنی است که Codex دارای پیامدهای گسترده ای برای حل و فصل اختلافات تجاری است. اعضای سازمان تجارت جهانی که مایل به اعمال تدابیر ایمنی سختگیرانه تری نسبت به کدکس هستند، ممکن است ملزم به توجیه علمی این اقدامات باشند.

از زمان تاسیس آن در سال 1963، سیستمCodex به روشی باز، شفاف و فراگیر برای رویارویی با چالش های نوظهور تکامل یافته است. تجارت بین المللی غذا یک صنعت 2000 میلیارد دلاری در سال است که میلیاردها تن غذا تولید، به بازار عرضه و حمل می شود.

سلامت غذایی