نقش و تاثیر مدیریت نگهداری و تعمیرات هوشمند بر راندمان صنعت قطار شهری به منظور توسعه و تکمیل خطوط آن

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 10

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECICONFE07_228

تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1403

چکیده مقاله:

هدف مقاله حاضر بررسی نقش و تاثیر مدیریت نگهداری و تعمیرات هوشمند بر راندمان صنعت قطار شهری به منظور توسعه و تکمیل خطوط آن می باشد، به منظور بررسی هدف مقاله از روش توصیفی- تحلیلی بهره گرفته است. امروزه سیستم های نگهداری و تعمیرات (نت ) نقش بسیار مهمی در فرآیند تولیدی و حفظ و نگهداری ماشین ها و تجهیزات مرتبط در شرایط قابل قبول و استاندارد ایفا می کنند، برای این منظور باید در زمان کار تجهیزات طراحی، سازمان دهی و بررسی فعالیت ها به منظور کاهش و به حداقل رساندن توقفات ناشی از خرابی، انجام پذیرد. به طور کلی، یک آیتم که می تواند ماشین یا تجهیز و یا قطعه باشد، به علت خرابی و فرآیند تخریب وابسته به زمان است. این آیتم همچنین می تواند به وسیله یک فعالیت بازسازی تعمیر شود. هر دو زمان شکست و تعمیر، متغیرهای تصادفی هستند. در ضمن نگهداری و تعمیرات (نت ) دو مفهوم بسیار مهم ودو مقوله اساسی هستند که تحقیق و عمل به آنها موجب بقا و تداوم تولیدوخدمات و کاهش هزینه ها می گردند. با پیچیده تر شدن وسایل و امکاناتی که انسان برای رفع نیازهای روز افزون خود بکار می گیرد، امر استفاده بهینه و نیز اقتصادی بودن این وسایل و امکانات بیش از پیش مورد توجه قرارگرفته است ، سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات هوشمند به مفهوم دیجیتالی شدن صنعت ریلی و توسعه و تکمیل خطوط آن می باشد. راه حل های ممکن برای این منظور شامل بهینه سازی فرآیندهای نگهداری موجود، کاهش هزینه های چرخه عمر با استفاده کارآمد از دارایی های موجود و پیاده سازی مدل ها و خدمات جدید کسب و کار است. نتایج نشان می دهد که تعمیر و نگهداری هوشمند یکی از موضوعات اصلی نوآورانه برای صنعت حمل ونقل ریلی و نتیجه مستقیم دیجیتالی شدن مداوم در این صنعت است. زمان بندی تعمیر و نگهداری تجهیزات را به صورت هوشمند اطلاع می دهد و هزینه ها را کاهش می دهد و در دسترس بودن ناوگان و زیرساخت ها را می توان به میزان قابل توجهی افزایش داد و فناوری های تجزیه وتحلیل داده ها، کشف دانش و هوش مصنوعی به سرعت در سال های گذشته توسعه یافته و بازیگران اصلی برای دهه آینده هستند. استقرار و به کارگیری دانش جدید به همان اندازه مهم و چالش بزرگی در پیاده سازی تعمیرات و نگهداری هوشمند است.

نویسندگان

حمید صفری

کارشناسی رشته مهندسی الکتروتکنیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کوار ، کارشناس تاسیسات برقی سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

سامان رحیمی

کارشناسی مهندسی تکنولوژی تاسیسات حرارتی و برودتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، کارشناس کنترل مانتورینگ سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .

سید محمد امین حسینی

کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحدبیضاء، کارشناس کترل ترافیک سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .