گلسنگ های استان کرمانشاه (ایران)

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 137

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IRNAT-5-4_008

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402

چکیده مقاله:

فلور گلسنگ در ایران، به لحاظ تنوع آب و هوایی، زمین شناسی و توپوگرافی فراوان، بسیار غنی بوده و از بیابان های خشک تا جنگل­های سرد مناطق کوهستانی گسترده است و هنوز در مناطق زیادی از کشور، ناشناخته مانده و شامل بسیاری از گونه های جدید و یا نادر می باشد. گلسنگ ها ارگانیسم های همزیستی هستند که از یک بخش قارچی  (Mycobiont)  و یک بخش فتوسنتز کننده (Photobiont)  تشکیل شده اند که بخش فتوسنتز کننده ممکن است یک گونه جلبک سبز یا گونه ای سیانوباکتری باشد، در واقع، گلسنگ­ها قارچ­های تخصص ­یافته­ای هستند که جلبک­ها به عنوان منبع تامین غذای آنها بکار می­آیند. گلسنگ­ها بر روی بستر های رویشی بسیار متنوعی رشد و نمو می کنند و از اهمیت زیست محیطی زیادی برخوردار هستند. جمع­آوری و شناسایی گلسنگ­های استان کرمانشاه در راستای پروژهای ملی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور و با هدف شناسایی و تهیه لیست گونه­های گلسنگ استان کرمانشاه، از سال ۱۳۹۰ در دو فاز ۴ ساله، به اجراء درآمد. در مدت اجرای این پروژه­ها، به ۱۰۹ منطقه جغرافیایی مختلف در محدوده ۱۳ شهرستان استان کرمانشاه، مراجعه و تعداد ۴۴۸ نمونه گلسنگ، جمع­آوری گردید. بر اساس نتایج شناسایی نمونه های گلسنگ، ۴۸ گونه گلسنگ در قالب ۳۳ جنس و ۱۵ تیره، برای استان کرمانشاه شناسایی گردید.

نویسندگان

حبیب اله رحیمی

کارشناس ارشد پژوهش، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران

سیدرضا صفوی

استادیار، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

بیتا سیاوش

پژوهشگر، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

نسترن جلیلیان

استادیار پژوهش، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران.

مصطفی نعمتی پیکانی

مربی پژوهش، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بی نام، آمار و اطلاعات هواشناسی، سایت اداره کل هواشناسی ...
  • پورویس، ویلیام.، گلسنگ­ها،۲۰۰۰، ترجمه حاجی منیری، مهرو، ۱۳۸۸، مشهد، انتشارات ...
  • حاجی­منیری، م.، فلاحیان، ف. و معصومی، ع.، ۱۳۸۶، کلید شناسایی ...
  • نگاهی نو به فلور گلسنگ های ایران [مقاله کنفرانسی]
  • صفوی، سیدرضا.، مرادی، ایوب.، کاظمی، ساره سادات و سیاوش، بیتا.، ...
  • معصومی، علی اصغر.، صفوی، سید رضا.، کاظمی، ساره سادات و ...
  • نمایش کامل مراجع