نانوالیاف های کامپوزیتی الکتروریسی شده پلی وینیل پیرولیدون /نانوذرات مس با هدف کاربرد زخم پوش های ترمیم ضایعه با قابلیت ضدباکتری و ضدعفونی کنندگی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 73

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

POLYMER07_136

تاریخ نمایه سازی: 2 دی 1402

چکیده مقاله:

در این پژوهش ، روش الکتروریسی برای تهیه نانوالیاف ها ی کامپوز یتی پلی وینیل پیرولیدون /(PVP) نانوذرات مس به کار گرفته شد. برای این منظور، از محلول های پایه آب ی حاوی اتانول و کلروهگزد ین برای تهیه محلول الکتروریسی استفاده شد. به منظور بررسی مورفولوژ ی وآنالیز عنصری نقطه ای و خطی از میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) و همچن ین آنالیز EDX استفاده شد. همچنین جهت بررسی پیوندهای شیمیایی موجود در ساختار نانوکامپوزیت های تهیه شده از آنالیز طیف سنج ی مادون قرمز با تبدیل فوریه (FTIR) استفاده شد. تصاویر میکروگراف های بدست آمده از نانوکامپوزیت های الکتروریسی شده PVP به همراه مقادیر مختلف از نانوذرات مس نشان می دهد که نانو الیاف هایی با ویژگی های صاف ، بدون بید و دارای توزیع رندوم گونه و یکنواخت بدست آمده اند. اندازه قطر متوسط الیاف های تهیه شده در محدوده ۳۰۰-۴۰۰ نانومتر است . همچنین آنالیز EDX نقطه ای و خطی حضور نانوذرات مس را در ساختار الیاف های کامپوزیتی حاصل تایید می کنند. آنالیز FTIR حضور PVP را با توجه به پیوندهای شیمیایی آن تایید می کند اما با افزودن مقادیرمختلف نانوذرات مس تفاوت فاحشی در طیف های حاصله مشاهده نمی شود. نتایج بدست آمده تایید می کند که الیاف های کامپوزیتی تهیه شده پتانسیل استفاده از آن به زخم پوش های جاذب اگزودا و دارای خاصیت آنتی باکتریالی دارد.

نویسندگان

جواد اسماعیل زاده

استادیار دانشکده مهندسی مواد و شیمی، مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین، اسفراین، خراسان شمالی، ایران