نگاهی به فلسفه وجودی زن در دو رمان زویا پیرزاد

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 474

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JSHD-4-7_003

تاریخ نمایه سازی: 22 تیر 1400

چکیده مقاله:

امروزه فمینیسم و نگرش نسبت به زن از موضوعات مهم پژوهش در مطالعات جامعه شناسی و حوزه های مختلف فرهنگی است و این مسئله طی چند دهه اخیر در حوزه ادبیات داستانی به­خصوص در آثار نویسندگان زن موضوع اصلی تلقی می شود. زویا پیرزاد از جمله نویسندگان موفق در عرصه ادبیات داستانی، زن را محور اصلی دو رمان خود قرار داده است و توانسته دنیای زنانه را با تفکر، اندیشه و قلمی زنانه به نگارش در آورد و ابعاد مختلف هویت زنانه را بازنمایی کند. هدف اصلی این پژوهش بررسی فلسفه وجودی زن و ابعاد مختلف هویت زنانه در دو رمان «عادت می کنیم» و «چراغ ها را من خاموش می کنم» پیرزاد است. نگارنده به روش کتابخانه ای و با مطالعه در علوم جامعه شناسی و بین رشته ای، زن و هویت زن را در دو رمان ذکر شده تحلیل و بررسی کرده است. نتیجه بررسی ها نشان می دهد پیرزاد در دو رمان خود شخصیت وجودی زن را بر اساس ابعاد مختلفی از هویت زنانه به تصویر کشیده است. زنان این دو رمان نمونه هایی از زنان در بستر جامعه می باشند که در پی شناخت هویت خود و ابعاد مختلف هویت زنانه هستند و تلاش می کنند تا با هویت یابی به تحول و رشد در ابعاد وجودی خود دست یابند.

کلیدواژه ها:

فلسفه وجودی(هویت) ، زن ، زویا پیرزاد ، رمان ، عادت می کنیم ، چراغ ها را من خاموش می کنم

نویسندگان

سولماز پورتقی میاندوآب

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی، گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

تورج عقدایی

دانشیار زبان و ادبیات فارسی، گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران(نویسنده مسئول).