بررسی اثر محیط کشت رویی سلول های بنیادی مزانشیمی جداشده از کلیه موش نوزاد بر روی تمایز سلول های بنیادی جنینی انسان به سلول های پیش ساز کلیه

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 184

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EAB-12-1_010

تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1402

چکیده مقاله:

بیماری های کلیه به عنوان یک مشکل مهم پزشکی، دارای گزینه های محدود برای درمان است، بکارگیری سلول های بنیادی به عنوان یک روش درمانی جایگزین روش های قدیمی مطرح است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر محیط کشت حاصل از سلول های بنیادی مزانشیمی ­(MSCs-CM) کلیه موش نوزاد در درصدهای ۱۰، ۳۰ و ۵۰ بر تمایز سلول های بنیادی جنینی به سمت سلول های اپیتلیال کلیه است. سلول های بنیادی مزانشیمی، از کلیه موش نوزاد جداسازی، پاساژ و تکثیر شد. تعیین هویت سلول ها با استفاده از فلوسایتومتری و بررسی بیان مارکرهای سطحی CD۱۰۵، CD۲۹، CD۹۰، انجام شد. در پاساژ سوم سلول های استخراج شده، محیط کشت رویی آن جمع آوری و hESC در محیط کشت کامل این سلو­ل ها کشت و تکثیر شدند و تمایز سلول های hES به سلول های پیش ساز مورد بررسی قرار گرفت. بررسی بیان ژن های PAX۲، ZO۱ وCK۱۸ با استفاده از RT-PCR و بیان مارکرهای سطحی CD۱۳۳، CD۲۴ و CD۴۴ با استفاده از فلوسایتومتری بررسی شد. نتایج فلوسایتومتری ماهیت مزانشیمی بودن سلول ها را تایید کرد. نتایج تمایز hESCs نشان داد که بیان ژن های PAX۲، ZO۱ و CK۱۸ در گروه های حاوی محیط کشت رویی به صورت معنی دار (p<۰.۰۵) افزایش یافته است. نتایج فلوسایتومتری بیانگر افزایش بیان مارکرهای CD۱۳۳ و CD۲۴ در گروه­های حاوی CM و  بیان مارکر CD۴۴ در گروه حاوی ۵۰ درصد CM، نسبت به گروه کنترل است. به طور کلی نتایج نشان داد که فرآیند  محیط کشت رویی این سلول ها تاثیر مثبتی در القاء تمایز سلول های بنیادی جنینی انسانی به سلول های پیش ساز کلیه دارد.

کلیدواژه ها:

تمایز ، سلول های بنیادی مزانشیمی ، محیط کشت رویی ، کلیه

نویسندگان

مرجان نوری

گروه علوم صنایع غذایی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران

فاطمه رازقی

گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

فتاح ستوده نژادنعمت الهی

گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

احسان احسانی

گروه زیست شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Baddoo, M., Hill, K., Wilkinson, R., Gaupp, D., Hughes, C., ...
  • Sagrinati, C., Netti, G. S., Mazzinghi, B., Lazzeri, E., Liotta, ...
  • نمایش کامل مراجع